Το Τσίπουρο και η Κουλτούρα της Ελληνικής Γαστρονομίας

23 20:43 Σεπ 23


Η πρώιμη μορφή του τσίπουρου ήταν το απόσταγμα στέμφυλων που υπήρχε από την αρχαιότητα και ονομάζονταν Τρίμμα. Παρόλα αυτά επίσημα η πορεία του τσίπουρου στην ελληνική κουλτούρα ξεκινάει 7 αιώνες πριν, στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Από τότε, έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια στην κουλτούρα της ελληνικής παράδοσης και κατά συνέπεια της ελληνικής γαστρονομίας. Με μια μεγάλη πορεία μέσα στον χρόνο το Τσίπουρο έγινε το ποτό της παρέας, το ποτό της αγάπης και της συμφιλίωσης. Είναι ένα κορυφαίο ποιοτικά απόσταγμα που παράγεται από οικογενειακές ποτοποιίες με ιστορία. Τα εμφιαλωμένα τσίπουρα κοσμούν τον γαλάζιο τούβλινο του ΚονΚαΣέ και συντροφεύουν τις όμορφες στιγμές μας.

Συνοδεύει επάξια μεζέδες και θαλλασινά, ενώ πλέον το συναντούμε σε συνταγές cocktail σαν κυρίαρχο συστατικό.

Στο Μπαρ του ΚονΚαΣέ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία τοπικών και ελληνικών αποσταγμάτων τσίπουρου, καθένα από αυτά έχει μια ιδιαίτερη επίγευση και μια ιστορία να σας αφηγηθεί.